Vrijwilliger worden?

Als vrijwilliger van SchuldWegWijzer krijg je te maken met de financiën van iemand anders en daar kun je niet zorgvuldig genoeg mee omgaan. Daarom selecteren wij onze begeleiders zorgvuldig en vragen wij het volgende:

Je hebt affiniteit met en kennis van financiële administratie, hart voor mensen in een kwetsbare positie en bent communicatief en sociaal ingesteld. Je bent in staat een persoonlijk gesprek met mensen te voeren en kunt omgaan met teleurstellingen. Je hebt een of meer dagdelen per week de tijd om aan SchuldWegWijzer te besteden.

Iedere begeleider moet een verklaring omtrent gedrag kunnen overleggen
en een driedaagse training volgen.
Na afloop ontvang je een certificaat. Ook blijven begeleiders van elkaar leren op de terugkomdagen, die eens in de circa 8 weken worden gehouden. Hiermee staat SchuldWegWijzer garant voor betrouwbare en deskundige vrijwilligers. Begeleider ben je op vrijwillige basis, dat houdt in dat er geen vergoeding is voor de werkzaamheden, eventueel wel voor gemaakte onkosten. De tijdsinvestering kan in overleg worden vastgesteld.

Geïnteresseerd?
Ben je geïnteresseerd en wil je je aanmelden als vrijwilliger of heb je nog vragen? Neem dan contact op met coördinator Kristel Bakker (voor gegevens, zie contact). Je wordt dan uitgenodigd voor een oriënterend gesprek.